Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Περίεργο σκηνικό με τουρκικά πλοία να εισέρχονται στα αλβανικά χωρικά ύδατα.


Περίεργο σκηνικό με τουρκικά πλοία να εισέρχονται στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Πιο συγκεκριμένα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία με 1.125 άτομα με άδεια από το αλβανικό αρμόδιο υπουργείο θα καταπλεύσουν στα λιμάνια του Δυρραχίου και στην Αυλώνα. Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, στις 24 Μαΐου, την άδεια προσωρινής παραμονής των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Αλβανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, οι λόγοι της εισόδου στα αλβανικά χωρικά ύδατα πέντε εκ των πλέον σύγχρονων πολεμικών πλοίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων "παραμένουν μυστηριώδεις". Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Αρμπέν Ιμάμι, μάλιστα φέρεται να έχει αναφέρει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την έγκριση της άδειας παραμονής, ότι ο λόγος της επίσκεψης των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι οι κοινές ασκήσεις με τις αλβανικές ναυτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε, επισήμως, στην «Γκαζέτα Σκιπτάρε» το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αρνείται τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για τα πλοία που συμμετέχουν σε άσκηση του τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο πέλαγος δυτικά της Κεφαλλονιάς.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου