Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πάλι πισώπλατα την Τουρκία;


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Kurdish-inhabited_area_by_CIA_(1992).jpg
Κύριο άρθρο του ιστολογίου ΙΝΤΕRΝΕΤΗΑΒΕR
editor@internethaber.com

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ένα δεδομένο σύμμαχο (πέρδικα μέσα στο σακί)...
Είναι επίσης γνωστό ότι όποτε το θελήοσουν, οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Τουρκία να πληρώσει αντίτιμο για κάτι...
Οι ΗΠΑ, τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ (που δεν έχουν λησμονήσει την άρνηση της 1ης Μαρτίου 2003 να παραχωρήσουμε το έδαφός μας για επίθεση εννατίον του Σαντάμ), ξεκίνησαν την εκδίκηση με τη σύλληψη και το πέρασμα τσουβαλιού στα κεφάλια των Τούρκων αξιωματικών στο Βόρειο Ιράκ, για ένα διάστημα σταμάτησαν, όμως τώρα υπάρχουν ενδείξεις που μας επιτρέπουν να πούμε ότι κάτι θα γίνει!
Η διοίκηση Ομπάμα μας έδωσε ένα "ζαχαρωμένο μήλο", ανακοινώνοντας ότι "σας αποδεχόμαστε ως χώρα-εκπρόσωπο στο διάλογο με τον ισλαμικό κόσμο". Όμως, όπως φαίνεται, η ζάχαρι αυτή δεν είναι πραγματική ζάχαρι...
Άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιέσεις για υποχωρήσεις στο Αρμενικό, το Κυπριακό, για τη συμμετοχή μας στο Αφγανιστάν με στόχο να 'βυθιστούμε' στη λάσπη του, ενώ το "άνοιγμα" προς τους Κούρδους άρχισε να παίρενι χαρακτηριστικά παράδοσής μας.

Τα παιχνίδια των ΗΠΑ
Να χρησιμοποιήσουμε την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν (Βάζουμε την Τουρκία να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τεχεράνη, καθορίζουμε τους όρους και όταν οι όροι γίνονται αποδεκτοί, τότε αφήνουμε ξεκρέμαστη Τουρκία. Όλα αυτά τα έκαναν οι ΗΠΑ).
Βάζουμε την Τουρκία να κινηθεί και να επαναφέρει το Ισραήλ στο σωστό δρόμο, από τον οποίο έχει εκτραπεί και μόλις το Ισραήλ λάβει το μήνυμα, αφήνουμε την Τουκρία στη μέση του δρόμου...
Και όταν η Τουρκία υψώνει τη φωνή της στα τσαλίμια των ΗΠΑ, τότε έρχονται στο τραπέζι μια σειρά 'λογαριασμών' που πρέπει να πληρώσει η Τουρκία.
Η τρομοκρατία που έχει ενταθεί τελευταία, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.
Ο πρωθυπουργός δεν λέει έτσι στην τύχη ότι οι τρομοκράτες είναι 'εργολάβοι' άλλων...
Το μήνυμα που έδωσε ο Ομπάμα με τον Νετανιάχου, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, δεν σχετίζεται με τις ψήφους των Εβραίων των ΗΠΑ στις προσεχείς εκλογές.
Ο Ομπάμα, στηρίζοντας πλήρως τον Νετανιάχου, έδωσε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στην Τουρκία.
Ένα πολύ προωθημένο και σκληρό μήνυμα, το εξής...
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ray Odierno, δήλωσε ότι στο Βόρειο Ιράκ μπορεί να εγκατασταθούν στρατιωιτκές δυνάμεις του ΟΗΕ...
Τί σημαίνει αυτό;
Ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ που σταθμεύουν στο όρος Κανδήλι, θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία.
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα, δεν 'αναμειγνύονται' στις διαφορές και παίζουν πιο πολύ το ρόλο του παρατηρητού...
Το ΡΚΚ θα συνεχίσει να διεισδύει στο έδαφος της Τουρκίας, όμως η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει, επειδή ο χώρος εκεί θα είναι "περιοχή του ΟΗΕ".
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την τακτική του Βρούτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου