Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το αστέρι του Δαυίδ σε ταράτσα κτιρίου του αεροδρομίου της Τεχεράνης!



Το κτίριο κατασκευάστηκε από Ισραηλινούς μηχανικούς πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Εκνευρισμένοι Ιρανοί αξιωματούχοι διέταξαν την απομάκρυνση του εβραϊκού συμβόλου.
Ανεξάρτητα από το αν ήταν τυχαίο ή μια πράξη αρχιτεκτονικού τεχνάσματος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ιράν εξοργίστηκαν, όταν ανακάλυψαν το περίγραμμα ενός αστεριού του Δαβίδ στην ταράτσα του αρχηγείου της Iran Air, στον διεθνή αερολιμένα της ιρανικής πρωτεύουσας.
Μάλιστα το εξάκτινο εβραϊκό αστέρι, που είναι σύμβολο του εβραϊσμού, είναι εμφανές και από το Google Earth, μέσω του οποίου και εντοπίστηκε, από κάποιον ανοιχτομάτη χρήστη του Google Earth πρόσφατα, ύστερα από τρεις δεκαετίες αφότου το κτίριο που στεγάζει το εθνικό αερομεταφορέα της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατασκευάστηκε, από ισραηλινούς μηχανικούς.
Οι ιρανικές αρχές διέταξαν την άμεση απομάκρυνσή του.
Το Ισραήλ και το Ιράν του Σάχη διατηρούσαν καλές σχέσεις μέχρι την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 όπου και έληξε η σχέση. Πριν από το 1979, το Ισραήλ διαμεσολάβησε σε αγορές όπλων με το Ιράν, ενώ υπήρχαν και τακτικές πτήσεις μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ.
Αφού αποδειχθεί η ύπαρξη του αστεριού του Δαβίδ που αναφέρθηκε στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του προσβλητικού εβραϊκού συμβόλου.
Ένα άλλο παρόμοιο αστέρι είχε ανακαλυφθεί πρόσφατα και στη ταράτσα ενός κτιρίου στη Πλατεία της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (το είδα και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου