Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΙΘΙΩΝ

Εικόνα


Αν με ρωτούσατε πιο είναι το μεγαλύτερο αίνιγμα της ανθρώπινης ιστορίας θα σας απαντούσα πώς είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Βλέπετε έχει κατορθώσει να υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια ,απέναντι σε όλους εκείνους τους εχθρικούς κανόνες που υπάρχουν στον ίδιο του τον κόσμο. Ωστόσο πέρα από αυτό, κατόρθωσε να φτιάξει και μια σειρά από κοινωνίες ηλιθίων, που επιβιώνουν και ίσως θα συνεχίζουν να επιβιώνουν στο χρόνο.

Ναι ξέρω ,αναρωτιέστε που βρίσκονται αυτές οι κοινωνίες. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά γύρω σας ,προσπαθώντας να βρείτε κάποιους που αγνοούν τις μόδες που γέννησαν κάποιοι έξυπνοι , ώστε να τις ακολουθήσουν χωρίς ανάλυση αλλά απλώς ως μιμίδια οι ηλίθιοι. Ακόμα πιο δύσκολο θα ήταν να εντοπίσετε ανθρώπους που αγνοούν το τι κάνει ο τάδε ή ο χ, ψ και ασχολούνται με τον προσωπικό τους δρόμο. Βλέπετε ο γνήσιος ηλίθιος ασχολείται πάντα με τους άλλους ,ξεχνώντας ότι ο προσωπικός του χρόνος είναι ελάχιστος ώστε να τον σπαταλά.


Αλλά τελικά το πιο βλακώδες πράγμα σε τούτες τις κοινωνίες είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν το ίδιο πρόγραμμα .Γεννιούνται μεγαλώνουν κάνουν παιδιά και μετά πεθαίνουν αυτά με την σειρά τους, μεγαλώνουν, κάνουν παιδιά και μετά πεθαίνουν. Και σκεφτείτε πως όλο αυτό το μοντέλο υπάρχει ,όταν παράλληλα υπάρχουν χιλιάδες συστήματα σκέψης που φωνάζουν πως ο άνθρωπος ήρθε εδώ με στόχο την εξέλιξη του. Αλλά τελικά που βρίσκονται οι κοινωνίες των έξυπνων;Αααα φίλοι μου σίγουρα έναν έξυπνο δεν θα τον βρείτε οργανωμένο πίσω από μια τέτοια κοινωνία ,οι περισσότεροι ασχολούνται με τον προσωπικό τους δρόμο ή ακόμα και με την εξέλιξη τους .Ή ακόμα δημιουργούν τις μόδες που συνήθως ακολουθούν οι ηλίθιοι.

Βλέπετε ένα μεγάλο σύνολο των επιτευγμάτων που απολαμβάνουν οι ηλίθιοι ,ανήκει στα μυαλά τον έξυπνων που τα γέννησαν. Ναι ξέρω ,κάποιος ηλίθιος τρίβει τα χέρια του τώρα θεωρώντας πως είναι αυτός ο έξυπνος ,που απολαμβάνει χωρίς κόπο τα επιτεύγματα των έξυπνων. Αλλά ως γνήσιος ηλίθιος,ποτέ δεν σκέφτηκε πως τελικά απολαμβάνει απλώς κάποια ψίχουλα από τα επιτεύγματα τους.

Ναι ,φίλε αναγνώστη πέρα από τις κοινωνίες των ηλιθίων, ίσως υπάρχουν κάστες ανθρώπων που γεννάν και δημιουργούν ιδέες και ρεύματα. Που κινούνται με διαφορετικό τρόπο σκέψης και που τελικά κινούν τους μοχλούς της μηχανής που ο κάθε ηλίθιος ,απλώς αποτελεί γρανάζι της. Όσο για κάποιους φελλούς που μέσα στην κοινωνία των ηλιθίων κατάφεραν να επιπλεύσουν ,ας μην χαίρονται γιατί στέκουν στην επιφάνεια αγνοώντας το τι γίνετε στον βυθό που κολυμπάν.


http://enterstarphilosophy.blogspot.com ... -post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου