Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

«Ανυπακοή» στην κυβέρνηση ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης!


Ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών
«Ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, που -όπως είπε- προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις» ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου, ανακοίνωσε και επισήμως την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, το οποίο φέρει την ονομασία "Σπίθα".
Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα. Σημείωσε δε, ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.. "Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό".
"Αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread. Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ. Το δίλλημα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν αποσκοπεί το Κίνημα να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. "Θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση", πρόσθεσε.
Ο μουσικοσυνθέτης επέκρινε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον για "παθητική στάση", απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Πρότεινε δε τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Οι θέσεις του Κινήματος και η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Σπίθα" και σε ένα dvd, τα οποία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου