Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Απέχει η Ελλάδα από νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο...!


Η Ελλάδα δήλωσε και φέτος στο ΝΑΤΟ - για τριτη φορα - ότι δεν μετέχει στη συνθετική αεροπορική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect» που διεξάγεται στη νότια περιοχή ευθύνης του Στρατιωτικου Διοικητη Ευρωπης (SACEUR),στο Αιγαιο σημερα και αυριο, γιατί ο σχεδιασμός της άσκησης δεν εναρμονίζεται με τις πάγιες θέσεις της χώρας.
Συγκεκριμενα το Νατο δεν περιελαβε στο σχεδιασμο την Λημνο, ανεθεσε αποστολες αεραμυνας στο Αιγαιο στο Συμμαχικο Κεντρο Εσκη Σεχιρτης Τουρκιας ,σε περιοχες στις οποιες εχει αρμοδιοτητα το αντιστοιχο Κεντρο της Λαρισας, ενω ταυτοχρονα υποβαθμιζε τις δυνατότητές του.
Οι λόγοι της μη συμμετοχήςστην άσκηση διατυπώθηκαν εγγράφως με επιστολές του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τον αμερικανο Διοικητή του Συμμαχικου Αεροπορικου Στρατηγειου (CCΑΙR) Σμύρνης.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει το ζήτημα της ανάκλησηςτων λεγομένων «κανόνων Λουντς του 1984» και των λεγομένων οδηγιών του SACEUR για το Αιγαίο του 2006 βαση των οποιων οι στρατιωτικοι του ΝΑΤΟ αρνουνται την συμμετοχη της Λημνου και αλλων νησιων στους σχεδιασμους ασκησεων και χρηματοδοτησης υποδομων επειδη, δηθεν,ειναι αποστρατικοποιημενα ή εχουν εγειρη επ αυτων διαφορες παρανομες και αβασιμες αξιωσεις οι Τουρκοι. Για την αρση των πολιτικων αυτων αποφασεων, που εχουν ληφθει απο αναρμοδια οργανα εχει γινει επίδοση σχετικού σημειώματος, τόσο προς τον SACEUR Ναύαρχο Σταυρίδη, όσο και προς τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράζμουνσεν, κατά τις επισκέψεις τους στην Αθήνα.
Από "ΤΑ ΝΕΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου