Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Nότια Κορέα: "Την επόμενη φορά θα απαντήσουμε με αεροπορικό βομβαρδισμό"


ImageΗ Νότια Κορέα τροποποίησε το αμυντικό δόγμα της από καθαρά αμυντικό σε "αποτρεπτικό" προειδοποιώντας την Βόρεια Κορέα ότι "έχει στοχοποιήσει βάσεις της και αν υπάρξει ανάλογη πρόκληση όπως αυτή της περασμένης εβδομάδας με τον βομβαρδισμό του νησιού θα απαντήσει με αεροπορικό βομβαρδισμό"!
Ο Kim Kwan, απόστρατος στρατηγός, σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, κατά την οποία ορκίστηκε νέος υπουργός Άμυνας, μία ημέρα μετά τη δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Hillary Clinton, τόνισε ότι «Αν υπάρξουν κι άλλες προκλήσεις, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε βομβαρδιστικά αεροσκάφη, για να πλήξουμε τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Kim ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε σε μία νέα επίθεση μετά τον βομβαρδισμό την περασμένη εβδομάδα νοτιοκορεατικού νησιού από τις βορειοκορεατικές δυνάμεις, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.
Όλα αυτά υπό την πίεση της κοινής γνώμης που είδαν να κουρελιάζεται το νοτιοκορεατικό γόητρο, μέσα σε εννέα μήνες, δύο φορές.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Η.Π.Α., της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, επί μακρόν σύμμαχοι, συναντώνται τη Δευτέρα, για να συζητήσουν για τη Βόρεια Κορέα.

Ο μοναδική χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία βρίσκεται σε επαφή η Βόρεια Κορέα, η Κίνα, πιέζει για τη σύγκλιση επείγουσας διάσκεψης των έξι χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ, αλλά δεν θα συμμετάσχει στις τριμερείς συνομιλίες (Η.Π.Α. - Ιαπωνία - Νότια Κορέα).

Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον έχουν λίγες πιθανότητες να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.

Οι Η.Π.Α. και οι ιαπωνικές δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα μετάσχουν περίπου 44.500 στρατιώτες, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου